Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

»Θα παμε καλα και μεσα;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
«E» 14/3

Οτι ο Γ. Παπανδρέου τα καταφέρνει μια χαρά στο εξωτερικό το αναγνωρίζουν ακόμη κι εκείνοι που για πολιτικούς ή άλλους λόγους δεν θέλουν να το παραδεχτούν δημόσια. Δεν είναι και ανεξήγητο, άλλωστε. Εχει αποδείξει στους παράγοντες της διεθνούς κοινότητας ότι είναι ένας αξιόπιστος συνομιλητής και λογικό είναι να τον εμπιστεύονται. Μόνο που ...για να βγούμε από την κρίση θα πρέπει ν' αποδείξει ότι είναι εξίσου αξιόπιστος και ως ηγέτης μιας κυβέρνησης, η οποία έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο.
Εδώ τα πράγματα δεν είναι το ίδιο ευχάριστα. Εχοντας συμπληρώσει ήδη ένα δεκάμηνο στην εξουσία, η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι προωθεί μεταρρυθμίσεις και δρομολογεί μέτρα, που όμως μένουν στα χαρτιά, επειδή οι έχοντες την ευθύνη να τα εφαρμόσουν επιλέγουν την αδράνεια. Για ποιο λόγο το κάνουν είναι κάτι που ελάχιστα ενδιαφέρει. Το αποτέλεσμα -και μόνο αυτό- είναι που μετράει. Κι ο Γ. Παπανδρέου είναι αυτός που πρακτικά αλλά και θεσμικά οφείλει ν' αντιμετωπίσει αυτή τη δυσλειτουργία.
Το είπε και ο ίδιος πριν ξεκινήσει για τις Βρυξέλλες ότι η πραγματική μάχη για την έξοδο από την κρίση θα δοθεί στο εσωτερικό. Μέχρι στιγμής πολλοί από τους συνεργάτες του στην κυβέρνηση, ίσως να είναι και οι περισσότεροι, δεν δείχνουν ικανοί ή διατεθειμένοι να...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=58016956

Δεν υπάρχουν σχόλια: