Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

»Μερκελ: Δεν δινει αν δεν παρει

Ελευθεροτυπία,Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΕΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας ζήτησε χθες η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ως αντάλλαγμα για την παροχή γερμανικής στήριξης στην επιμήκυνση της αποπληρωμής των 110 δισ. αλλά και τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού.
Η καγκελάριος, μιλώντας χθες στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, είπε, σύμφωνα με...
διεθνή πρακτορεία, ότι είναι έτοιμη για «βοήθεια στην Ελλάδα εάν δώσει εγγυήσεις για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας», αλλά και στην Ιρλανδία εάν υποστηρίξει την πρόταση για ενιαία εταιρική φορολογία στη ζώνη του ευρώ.
Παράλληλα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μπιλντ» -που κυκλοφορεί σήμερα- η Μέρκελ τονίζει ότι κατανοεί τις μεγάλες δυσκολίες που έχει η Ελλάδα στο να αποκαταστήσει τα δημοσιονομικά της μέσα σε διάστημα μόλις τριών ετών, τασσόμενη έμμεσα υπέρ της επιμήκυνσης αποπληρωμής του ελληνικού χρέους των 110 δισ. ευρώ. «Δεν αρκούν τρία χρόνια για να διορθώσει η Ελλάδα τα δημοσιονομικά της. Με το να επιμένει κανείς να αποκαταστήσει η χώρα τη δημοσιονομική της ισορροπία εντός τριών ετών, το μόνο που θα καταφέρει είναι να δημιουργήσει νέες αναταράξεις και προβλήματα», δηλώνει χαρακτηριστικά.
Αποκλείει, πάντως, το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι «η Ε.Ε. δεν διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία για να πράξει κάτι τέτοιο».
Στη συνέντευξή της η Γερμανίδα καγκελάριος τονίζει ότι θα ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=258406

Δεν υπάρχουν σχόλια: