Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

»Αλλοι θα πληρωνουν τις «ζημιες» μας;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
«E» 16/3

Δεν νομίζω να υπάρχει στοιχειωδώς σοβαρός πολίτης σ' αυτή τη χώρα, που να μην αναγνωρίζει πως, αν δεν είχε βρεθεί η λύση του μηχανισμού στήριξης, θα είχαμε χρεοκοπήσει από την περασμένη άνοιξη. Ούτε και νομίζω να υπάρχει κανένας που να μην καταλαβαίνει πως αν, για κάποιο λόγο, σταματούσε αυτή η διευκόλυνση, η χρεοκοπία θα ...ήταν αναπόφευκτη. Οπως και θα είναι, άλλωστε, αν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να βάλει την οικονομία σε τάξη, να μειώσει ελλείμματα και χρέος και να δημιουργήσει ένα λειτουργικό και αποτελεσματικό κράτος.
Οι τρεις αυτές διαπιστώσεις θα έπρεπε ν' αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο των προβληματισμών και των σχεδιασμών όλων μας - κυβέρνησης, αντιπολίτευσης, μέσων ενημέρωσης και κοινής γνώμης. Και κύριο μέλημα όλων μας θα έπρεπε να είναι η εξεύρεση τρόπων να ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα, χωρίς να πληγούν ξανά οι οικονομικά ασθενέστεροι.
Τέτοιοι τρόποι είναι τρεις. Πρώτον, η περιστολή επιτέλους της δημόσιας σπατάλης, δεύτερον, ο δραστικός περιορισμός της φοροδιαφυγής και τρίτον, η χρησιμοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Αλλά δυστυχώς τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι μόνο πρόθυμοι δεν ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=58505074

Δεν υπάρχουν σχόλια: