Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

»Κραταει χρονια αυτη η... μποχα

Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία,
Του ΣΑΒΒΑ ΛΙΒΑΝΙΟΥ

ΤΟ ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΟΥΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Κρατάει χρόνια αυτή η... μπόχα
Ο ποινικολόγος μίλαγε στην «Κ.Ε.» για «καραστημένο πρωτάθλημα» στη Β' Εθνική, αλλά οι υποθέσεις βρόμας είναι πολλές, και αξίζουν... αναδρομής
Ετος 1988. Ο Ολυμπιακός του Κοσκωτά κατηγορείται για απόπειρα δωροδοκίας δύο παικτών της ΑΕΚ στο κύπελλο. Αυτή η μπόχα κρατάει χρόνια στο... ελληνικό ποδόσφαιρο! Μεσοβδόμαδα «έσκασε» νέο σκάνδαλο με τον γνωστό ποινικολόγο και πρόεδρο της Παναχαϊκής, Αλέξη Κούγια, να μιλάει για «απόπειρα δωροδοκίας του διαιτητή Δαλούκα» από τον Αχιλλέα Μπέο και για «προσπάθεια προσέγγισης του ιταλού διαιτητή του αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακού από τον ίδιο παράγοντα. Στα... αξεσουάρ της υπόθεσης είναι και οι σχετικές κασέτες που βγήκαν στον αέρα και ήδη ασχολείται με αυτήν η τακτική Δικαιοσύνη.
«Είναι το πλέον καραστημένο πρωτάθλημα στον κόσμο» είχε δηλώσει στην «Κ.Ε.» στις 14 Νοεμβρίου ο Κούγιας για τη Β' Εθνική, αλλά φαίνεται πως και η βιτρίνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, η Superleague, είναι βουτηγμένη στον... βούρκο του παρασκηνίου.
Τα σκάνδαλα, που έχουν συγκλονίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο με απόπειρες δωροδοκίας ποδοσφαιριστών, είναι πολλά και γι' αυτό όσα διαδραματίζονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα δεν είναι πρωτόγνωρα. Ας τα θυμηθούμε:
1 Στις 28 Μαΐου 1975 ο Παναθηναϊκός νίκησε στην Τούμπα στον ημιτελικό του κυπέλλου τον Ηρακλή, αλλά το παιχνίδι έμεινε στην ιστορία. Κι αυτό διότι οι παίκτες του «γηραιού» Τάκης Νικολούδης, Ζαχαρίας Χαλιαμπάλιας και Γιώργος Ροκίδης είχαν ομολογήσει ότι παράγοντας του «τριφυλλιού» αποπειράθηκε να τους δωροδοκήσει. Το...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=259033

Δεν υπάρχουν σχόλια: