Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

»«ΕΙμαστε από το ΥπατΙα – Του ΡαγκοΥσειο​υ ΔικαΙου, ντε»

Φωτεινή Πιπιλή http://www.aixmi.gr/index.php/eimaste-apo-to-ypatia-ragouseiou-dikaiou/


Αίθουσα αναχωρήσεων Ελ. Βενιζέλος. Ομάδα παράνομων μεταναστών, κάνοντας χρήση της ευεργετικής προσωπικής υπουργικής απόφασης Ραγκούση, ταξιδεύει για το Μαρόκο. Ο υπάλληλος στο check list ζητάει τα ταξιδιωτικά έγγραφα. Ο επικεφαλής του γκρουπ, γνωστός και από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις επί 44 ημέρες, ο ...οποίος ως γνήσιος συνδικαλιστής φυσικά, δεν έκανε απεργία πείνας δηλώνει στον έκπληκτο υπάλληλο, που διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει κανένα ταξιδιωτικό έγγραφο: «Είμαστε από το Υπατία»!
Αφού γλυτώσαμε το τραγικό, περάσαμε στο κωμικό. Πώς αλλιώς μπορεί να τοποθετηθεί μια υπεύθυνη πολίτης που της έλαχε ως βουλευτής να είναι «νομοθέτης» σ’αυτό το οικογενειακό δράμα, το «Ραγκούσειο Δίκαιο». Ανακοινώθηκε ότι στους όρους προς τους απεργούς πείνας, οι οποίοι -κατά ομολογία της αρμόδιας για τη μετανάστευση υφυπουργού Άννας Νταλάρα- ήταν πλην ελαχίστων όλοι παράνομοι, περιλαμβανόταν και ότι θα μπορούν να ταξιδεύουν στις πατρίδες τους για να δουν τις οικογένειές τους. Σωστό. Και είπα εγώ η «νομοθέτης»: «Ψηφίσαμε κανένα νόμο ή καμιά τροπολογία ή έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση, που να επιτρέπει στον πάσα ένα, να πηγαινοέρχεται στο πατρίδα»; Όχι! Αρα, θα δηλώνουν το αυτονόητο στο αεροδρόμιο: «είμαστε από το Υπατία» !
Αν πάρουν είδηση, που θα το πάρουν, οι εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, όχι μόνο την κοινωνική αδικία εις βάρος τους, όταν οι 300 «δικαιώνονται» ενώ αυτοί ζουν στην άβυσσο, η ιστορία θα ξαναγίνει τραγική. Άσε που αν μάθουν, που θα το μάθουν, ότι κατά τον Ραγκούση οι νόμοι στην...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/eimaste-apo-to-ypatia-ragouseiou-dikaiou/

Δεν υπάρχουν σχόλια: