Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

»Ολονυκτιο σφυροκοπημα

''Ε''20/3


Από αέρος και θαλάσσης, αμερικανικές, γαλλικές και βρετανικές δυνάμεις σφυροκοπούν τη Λιβύη, στην επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας». Αποικιακό πόλεμο καταγγέλλει ο Καντάφι και απειλεί να εξοπλίσει το λαό και να πλήξει τα δυτικά συμφέροντα στη Μεσόγειο.
Ολονύκτιο σφυροκόπημα των λιβυκών ακτών από αέρος και... θαλάσσης πραγματοποιύν αμερικανικά, γαλλικά και βρετανικά αεροπλάνα και πλοία, στη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση μετά το Ιράκ, με την επωνυμία, «Αυγή της Οδύσσειας».
Τουλάχιστον 110 πύραυλοι έπληξαν 20 στόχους. Για καίριο πλήγμα κατά των στυστημάτων αεράμυνας του Καντάφι κάνει λόγο η Ουάσιγκτον και προειδοποιεί πως πρόκειται μόνο για την αρχή.Ο Καντάφι δηλώνει πως θα δώσει όπλα στο λαό και προειδοποιεί ότι άρχισε πόλεμος στη Μεσόγειο, με τα δυτικά συμφέροντα να βρίσκονται πλέον σε κίνδυνο.

Η τηλεόραση της Λιβύης κάνει λόγο για δεκάδες τραυματίες, ενώ, όπως μεταδίδουν τα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα, ο Καντάφι έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες πολίτες στα στρατόπεδα, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει ως ανθρώπινη ασπίδα. Ανάλογη κίνηση είχε κάνει και το1986, όταν τα αμερικανικά μαχητικά (πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν τότε ο Ρ. Ρήγκαν) είχαν βομβαρδίσει στόχους στην Λιβύη και είχε χάσει τη ζωή του ένας εκ των υιών του Καντάφι.
Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου, γαλλικά αεροσκάφη εγκαινίασαν την συμμαχική επέμβαση με στόχο την επιβολή ζώνης εναέριου αποκλεισμού της Λιβύης, ώστε να σταματήσει η κυβερνητική επέλαση κατά της Βεγγάζης - επέλαση που συνεχίστηκε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των λιβυκών αρχών, το μεσημέρι της Παρασκευής, ότι συμμορφώνονται με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και κηρύσσουν κατάπαυση πυρός.
Γαλλικά αεροσκάφη έριξαν τα πρώτα πυρά κατά...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=58736950

Δεν υπάρχουν σχόλια: