Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

»Μαχες παρα την καταπαυση πυρος

Αυτόπτες αναφέρουν ότι ακούστηκε μεγάλη έκρηξη και ένα μαχητικό βομβάρδισετην Βεγγάζη με τους αντικαθεστωτικούς να λένε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι επιτίθενται στην πόλη
''Ε''19/3

Παρά την αναδίπλωση του Λίβυου συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι και την «κατάπαυση πυρός» που ανακοίνωσε μετά και τις δυτικές πιέσεις, οι καθεστωτικές δυνάμεις εισέβαλαν το πρωί στα δυτικά προάστια της Βεγγάζης, που... ελέγχεται από τους αντικαθεστωτικούς, όπως μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα.

Οι λιβυκές αντικαθεστωτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τη Βεγγάζη, προπύργιό τους στην ανατολική Λιβύη, δήλωσαν ότι αναγκάζονται από τις δυνάμεις του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, να οπισθοχωρήσουν.
Νωρίτερα, αυτόπτες ανέφεραν ότι ακούστηκε μία μεγάλη έκρηξη και ένα μαχητικό βομβάρδισε την Βεγγάζη, με τους αντικαθεστωτικούς να λένε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι επιτίθενται στην πόλη. Νέες μάχες αναφέρθηκαν επίσης στην Αζνταμπίγια και την Μιζουράτα.
Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, αναφέρθηκαν εκρήξεις κατά την διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής στην Βεγγάζη, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί εάν επρόκειτο για βομβαρδισμούς ή για πυρά αντιαεροπορικών συστοιχιών.
Οπως αναφέρει το Αλ Τζαζίρα, ο Λίβυος υφυπουργός Εξωτερικών, Χαλέντ Καΐμ, δήλωσε νωρίτερα ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός, επιτιθέμενες στις δυνάμεις του καθεστώτος.
«Ενοπλες ομάδες άρχισαν να βάλλουν κατά των καθεστωτικών στην ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=58668950

Δεν υπάρχουν σχόλια: