Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011

»Σκατα με Φραουλες

Πέτρος Κουμπλής http://www.aixmi.gr/index.php/skata-me-fraoule/


Ο Ντομινίκ διέσχιζε το δρόμο περπατώντας με το αέρινο βήμα εκείνου που έχει τη δύναμη να αποφασίζει για τις ζωές των άλλων (σαν μια κοντοπίθαρη μπαλαρίνα που, επειδή είχε χοντρά μπούτια, δεν έκανε ποτέ καριέρα, αλλά μπορεί σήμερα ως ιδιοκτήτρια της σχολής χορού να κόβει στις εξετάσεις όποιο κοριτσάκι γουστάρει). Ξαφνικά ο... μικρός μας ήρωας πατάει κατά λάθος κάτι γλοιώδες, δε μπορεί να κρατήσει την ισορροπία του, γλιστράει και μέσα σε μια μόνο στιγμή βρίσκεται ανάσκελα στο οδόστρωμα!
Το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να κοιτάξει αριστερά και δεξιά για να βεβαιωθεί πως δεν υπήρχε τριγύρω κάποιος φωτογράφος ν’ απαθανατίσει τον μελλοντικό πρόεδρο της Γαλλίας να κάνει διπλό τόλουπ και να καρφώνεται με τα πισινά στο έδαφος. Ευτυχώς δεν τον είχε δει κανείς. Η συνοδεία του έτρεξε να τον σηκώσει και να κάνει ενδελεχή έλεγχο στο σημείο του ατυχήματος. Ναι, ήταν αλήθεια! Ο Ντομινίκ είχε την ατυχία να πατήσει πάνω στα ολόφρεσκα αχνιστά περιττώματα του Μπάρμπα. Ο Μπάρμπας είναι ένας ράθυμος τετράποδος τυπάς της γειτονιάς, κοπρίτης περιωπής, που μπορεί να περηφανεύεται για τα 18 τσιμπούρια που διαθέτει στο κανελί κορμί του και τη βαθιά πίστη του πως η γη είναι μια απέραντη τουαλέτα.
Ο Ντομινίκ ήταν έξαλλος. Έριξε κάτι «γαλλικά» γαλλικά και είχε και δίκιο. (Δεν είναι και λίγο να λερώνεις το κουστούμι σου. Τον καταλαβαίνω, όλοι έχουμε εκνευριστεί με κάτι τέτοια. Είναι σα να σου κατουράνε την πισίνα, σα να σου λένε πως την προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου την έχει κλείσει κάποιος άλλος για το weekend). Οι δρόμοι στη Γαλλία δεν έχουν τέτοιες ακαθαρσίες. Μια φορά είπε να περπατήσει στην Αθήνα και ιδού τα αποτελέσματα. Ένας μέλος της συνοδείας του ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/skata-me-fraoule/

Δεν υπάρχουν σχόλια: