Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

»Πυρηνικος εφιαλτης στην Ιαπωνια

10:23 12/3''Ε''

Εκρηξη σημειώθηκε στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νο1 και καπνοί έγιναν αισθητοί να υψώνονται από τις εγκαταστάσεις του, οι οποίες είχαν πληγεί από τον χθεσινό φονικό σεισμό των 8,9 Ρίχτερ στη βορειοανατολική Ιαπωνία, μεταδίδει το ιαπωνικό πρακτορείο Τζίτζι.
Παράλληλα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ μετέδωσε πως ...πολλοί εργαζόμενοι τραυματίστηκαν από την έκρηξη στις εγκαταστάσεις του Φουκουσίμα και πρόβαλε εικόνες με καπνούς.
Ένα από τα τέσσερα κτήρια των εγκαταστάσεων του πυρηνικού σταθμού καταστράφηκε, ενώ η στέγη και οι τοίχοι του κτηρίου του αντιδραστήρα έχουν καταρρεύσει.
Σύμφωνα με το δίκτυο, που επικαλούνταν υπουργικές πηγές, η έκρηξη σημειώθηκε σήμερα περί τις 16.00, τοπική ώρα (09.00, ώρα Ελλάδος) και η αιτία της παραμένει άγνωστη.
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας ΝΗΚ συμβούλευσε τους κατοίκους να κλεισθούν στα σπίτια τους και να σφαλίσουν τα παράθυρά τους σε περίμετρο «μεγαλύτερης των 10 χλμ από την εκκενωθείσα ζώνη».
Ειδικοί και δημοσιογράφοι του δικτύου κάλεσαν επίσης όσους από τους κατοίκους βρίσκονται εκτός οικίας να προστατεύσουν το αναπνευστικό τους σύστημα καλύπτοντάς το με ένα βρεγμένο μαντήλι και να καλυφθούν όσο το δυνατόν καλλίτερα ώστε να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση του δέρματος με τον αέρα.
Πυρηνικός ειδικός που ερωτήθηκε απότο ΝΗΚ τόνισε πως ενδέχεται η έκρηξη να έγινε σκόπιμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: