Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

»ΙΚΑ στην Πειραιως: Από χαβουζα διαμαντι;

Άννα Βαγενά http://www.aixmi.gr/index.php/adiorth/

Πολύς λόγος γίνεται αυτόν τον καιρό, για τη Δημόσια περιουσία και την αξιοποίησή της. Κατά την γνώμη μου, είναι ένα θέμα που έπρεπε να μας απασχολεί από καιρό και όχι μόνο τώρα, που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, μας πιέζουν να βρούμε λύση για το χρέος μας.
Θα σας φέρω ένα παράδειγμα. Στη γειτονιά μου, στο ...Μεταξουργείο όπου μένω, υπάρχει ένα κτίριο του ΙΚΑ, εγκαταλελειμμένο εδώ και πολλά χρόνια-και συγκεκριμένα μετά τον σεισμό του ’99.
Είναι ένα πολύ μεγάλο κτίριο, που καταλαμβάνει ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, ανάμεσα στις οδούς Πειραιώς – Μυλλέρου – Αγησιλάου – Ακαδήμου.
Βρίσκεται απέναντι από την πλατεία Κουμουνδούρου και το υπέροχο κτίσμα του Τσίλλερ, που στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα η Δημοτική Πινακοθήκη. Το κτίριο αυτό, εδώ και χρόνια ρημάζει. Το περιστύλιό του στην οδό Πειραιώς, καθώς και τα πεζοδρόμιά του στους γύρω δρόμους, χρησιμεύουν για αφοδευτήρια και για “καβάτζες” εμπόρων και χρήσης ναρκωτικών.
Για εμάς τους περιοίκους, αλλά και για κάθε περαστικό νομίζω, η εικόνα είναι απελπιστική. Η δυσωδία, η βρωμιά και η αθλιότητα, είναι η καθημερινή μας συντροφιά και σίγουρα κινδυνεύουμε από μολυσματικές ασθένειες.
Και εδώ είναι η τραγική ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/adiorth/

1 σχόλιο:

Κλεάνθη είπε...

Κα Βαγενά, όταν υποστηρίζατε το ΠΑΣΟΚ ήταν ωραία. Τώρα φάτε το , μαζί με εμάς.