Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

»Μαχη με το χρονο στο πυρηνικο εργοστασιο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011
ΝΕΑ

Ξεκίνησαν τη νύχτα οι ρίψεις νερού από ελικόπτερα του ιαπωνικού στρατού, στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, προκειμένου να αποφευχθεί η τήξη των πυρήνων των αντιδραστήρων, που έχουν υπερθερμανθεί, μετά τη βλάβη στο σύστημα ψύξης.
Τα δύο ελικόπτερα περιέλουσαν 4 φορές, με ...ποσότητες θαλασσινού νερού και βορίου, την υπερθερμασμένη δεξαμενή των χρησιμοποιημένων πυρηνικών καυσίμων του αντιδραστήρα 3.
Ενώ αρχικά αποφασίστηκε να αποσυρθούν τα στρατιωτικά ελικόπτερα που επιχειρούσαν στην περιοχή ώστε να προστατευθούν τα πληρώματά τους από την υπερβολική έκθεση σε ραδιενεργό ακτινοβολία, η μείωση των τιμών ραδιενέργειας στις ατμοσφαιρικές μετρήσεις, οδήγησε την κυβέρνηση στην υλοποίηση της επιχείρησης.
Στο μεταξύ, παραμένουν στο χώρο του εργοστασίου και περίπου 50 εργάτες που επιχειρούν να εμποδίσουν την έκρηξη των 6 αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού.
Ήδη μεταφέρθηκε από το Τόκιο ειδικό πυροσβεστικό όχημα εφοδιασμένο με κανόνι εκτόξευσης νερού, που όπως ανακοίνωσε η αστυνομία τη νύχτα, θα αρχίσει τις ρίψεις ποσοτήτων ύδατος, στα επικίνδυνα σημεία των...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4622899

Δεν υπάρχουν σχόλια: