Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

»ΕκβιασμοΙ και ηχογραφησεις

http://www.ellispoint.gr/


Περασμένες δεκαετίες θυμίζει η υπόθεση του Βουλευτή Λιάσκου που μετακινήθηκε στο ΛΑΟΣ για μερικές ώρες και επέστρεψε στη ΝΔ, φερόμενος να επικαλείται πιέσεις. Για ηχογραφήσεις μιλά ο Γ.Καρατζαφέρης
Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνει το θέμα της προσέγγισης του... πρώην υφυπουργού Τουρισμού και πρώην βουλευτή Ευβοίας της ΝΔ Αναστάσιου Λιάσκου με το ΛΑΟΣ.
Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη το μεσημέρι όταν οι συνεργάτες του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη ενημέρωναν τους δημοσιογράφους ότι ο κ. Λιάσκος προσχώρησε στο ΛΑΟΣ. Αργότερα βγήκε ανακοίνωση και σήμερα το πρωί, επαναλήφθηκε η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ που ενημέρωνε ότι ο πρώην υφυπουργός προσχώρησε στο κόμμα.Από το γραφείο του πρώην βουλευτή Ευβοίας ενημέρωναν τους δημοσιογράφους ότι "δεν είναι τίποτα οριστικό", αλλά από το ΛΑΟΣ ήταν απόλυτοι, διαβεβαιώνοντας ότι "το θέμα έκλεισε". Μάλιστα έστειλαν εκ νέου την ανακοίνωση της Τετάρτης, μαζί με φωτογραφίες από την συνάντηση του κ. Λιάσκου με τον κ. Καρατζαφέρη, καθώς και βιογραφικό του.Με καθυστέρηση 24 ωρών ο κ. Λιάσκος προέβη σε δήλωση διάψευσης της προσχώρησης, παραδεχόμενος ότι συναντήθηκε με τον κ. Καρατζαφέρη. «Πληροφορήθηκα ότι έχει εκδοθεί ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. σύμφωνα με την οποία προσχωρώ στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Πράγματι, είχα μία συνάντηση με τον κ. Γ. Καρατζαφέρη, στην οποία μου προτάθηκε η συμμετοχή μου στο κόμμα του. Παρά την τιμητική -εκ μέρους του- πρόταση, παραμένω και αγωνίζομαι στη Μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε ο κ. Λιάσκος στη δήλωσή του.Μια δήλωση η οποία προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΛΑΟΣ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του, παρέπεμψε τον κ. Λιάσκο σε «ηχογραφημένη συνομιλία με τον πρόεδρο του κόμματος», ενώ κάνει λόγο για πιέσεις που δέχθηκε ο πρώην βουλευτής και σύμφωνα με την ανακοίνωση «υπαναχώρησε».«Ο κ. Λιάσκος υπαναχώρησε. Αντιλαμβανόμαστε τους εκβιασμούς που εδέχθη. Λυπούμεθα για τη αδυναμία του αυτή, και τον καλούμε να παραλάβει την ηχογραφημένη συνομιλία με τον πρόεδρο του κόμματος, όπως και τις φωτογραφίες της προσχώρησης με τα πλατιά χαμόγελα», ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ.Η κατάσταση, όμως, περιεπλάκη ακόμη περισσότερο από νεώτερη ανακοίνωση του ΛΑΟΣ σύμφωνα με την οποία «ο κ. Αναστάσιος Λιάσκος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη μετά την ανακοίνωση της Ν.Δ. και του είπε τα εξής: "Πρόεδρε, δέχθηκα τέτοιες πιέσεις, τόσο εγώ, όσο και η οικογένειά μου, που είπα τα παρατάω και δεν ασχολούμαι άλλο. Συγνώμη για ότι έγινε, αλλά ήταν πολύ σοβαρές οι πιέσεις"».

Δεν υπάρχουν σχόλια: