Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

»Φωτια στο ποδοσφαιρο

Ελευθεροτυπία,

Φωτιά στο ποδόσφαιρο
Για «απόπειρα δωροδοκίας του διαιτητή Δαλούκα» από τον Αχιλλέα Μπέο και για «προσπάθεια προσέγγισης του Ιταλού διαιτητή του αγώνα Μακάμπι - Ολυμπιακός», από τον ίδιο παράγοντα, μίλησε χθες, σε συνέντευξη Τύπου, στην Πάτρα, ο Αλέξης Κούγιας, γνωστός ποινικολόγος και πρόεδρος της Παναχαϊκής.
Ο Κούγιας άναψε τη σπίθα με τις ...αποκαλύψεις του, εμπλέκοντας Μπέο και Δαλούκα Προηγουμένως είχε δώσει κατάθεση δύο ωρών στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ράικου, με βάση το περιεχόμενο δύο CD που έφτασαν, όπως είπε, στο γραφείο του πριν από δύο εβδομάδες, αλλά και με βάση προσωπικές του εμπειρίες.
Κατά τον Αλέξη Κούγια, στα δύο CD ακούγεται ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος να απευθύνεται σε άγνωστο αποδέκτη, τον οποίο δεν κατονόμασε γιατί, όπως είπε, δεν είναι ακόμα σίγουρος για την ταυτότητά του.
«Κύκλωμα»
«Δυόμισι χρόνια -είπε ο Κούγιας- μιλάω και δεν με ακούει κανείς. Μιλάμε για ένα τρομερό κύκλωμα, που καθορίζει ποιοι διαιτητές θα σφυρίξουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και ποιες ομάδες θα ανέβουν στη δεύτερη και την πρώτη Εθνική. Μέχρι τώρα έκανα καταγγελίες για την Ηλιούπολη, γιατί ορίζονταν διαιτητές που μας κατακρεουργούσαν με προκλητικό τρόπο. Φέτος ξεκινήσαμε από την αρχή να μη μας παίζουν Αθηναίοι διαιτητές. Πέντε λεπτά πριν εισέλθω στην αίθουσα Τύπου, με ενημέρωσαν ότι ορίστηκε για πρώτη φορά φέτος να διευθύνει αγώνα μας Αθηναίος διαιτητής. Ο κ. Καλογερόπουλος. Ηταν ένα μήνυμα. Πρέπει να γίνει κάτι, εκτός αν δεν υπάρχει ΕΠΟ, γενική γραμματεία Αθλητισμού και κυβέρνηση στη χώρα».
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=258069

Δεν υπάρχουν σχόλια: