Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

»Τσουναμι 10 μετρων μετα τα 8,9R

08:28΄΄Ε΄΄ 11/3
ΑΡΘΡΟ PHOTO GALLERY

Τουλάχιστον 22 νεκροί και αρκετοί τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ισχυρού σεισμού 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το πρωί τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, ενώ δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται ανάμεσά τους και παιδιά, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε ...απόσταση 130 χιλιομέτρων ανατολικά του Σεντάι στο νησί Χονσού, σε βάθος 24 χιλιομέτρων. Οο Οπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία, περίπου 20 λεπτά μετά τα 8,9 Ρίχτερ ακολούθησε ισχυρός μετασεισμός 7,9 Ρίχτερ.

Τσουνάμι ύψους 10 μέτρων έπληξε την ακτή του Σεντάι στη βορειοανατολική Ιαπωνία με συνέπεια να χάσει την ζωή του ένας άνθρωπος, ενώ νωρίτερα κύματα ύψους 4,2 μέτρων έπληξαν στις ιαπωνικές ακτές στον Ειρηνικό.
Οι υπηρεσίες της ιαπωνικής κυβέρνησης προειδοποιούν για τον κίνδυνο να ακολουθήσουν και άλλα παλιροϊκά κύματα.

Συναγερμός για τσουνάμι σήμανε σε όλες τις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού, συμπεριλαμβανομένων των ακτών της Αυστραλίας και της Νότιας Αμερικής, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των παλιροϊκών κυμάτων.
Τα τσουνάμι είναι υψηλότερο από ορισμένα νησιά του ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=57368950

Δεν υπάρχουν σχόλια: