Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

»Πατριωτισμος: το τελευταιο καταφυγιο των απατεωνων, απο το Jungle Report


, tvxsteam

Εδώ και δεκαετίες παρατηρούμε στην Ελλάδα το φαινόμενο των καθιερωμένων μαϊντανών.
Τουτέστιν, 40-50 εδραιωμένοι μαϊντανοι που περιφέρονται καθημερινά και επί σειρά ετών σε όλα τα καναλοπαράθυρα και έχουν απόψεις σε βαθμό ειδήμονα για τα πάντα. Αλλάζουν τις ακαδημαϊκές ιδιότητες σαν τα πουκάμισα σε χρόνο dt. Από Νομικοί, γίνονται Εγκληματολόγοι, για να γίνουν στο... επόμενο δεκάλεπτο Σεισμολόγοι, έπειτα Ιατροδικαστές, αργότερα Πολιτικοί Μηχανικοί κ.ο.κ..
Το αυτό ισχύει και στην έντυπη δημοσιογραφία φυσικά, αφού οι προαναφερθέντες μαϊντανοί έχουν χωμένες τις ρίζες τους και εκεί.
Ένας από αυτούς τους "επαΐοντες" μαϊντανούς είναι και το πνευματικό τέκνο της "show biz"-γλίτσας που ακούει στο όνομα Πέτρος Κωστόπουλος. Ο Θέμος Αναστασιάδης, γνωστός και με το παρατσούκλι "Ο Κομιστής". Ο οποίος σε σημερινό άρθρο στην εφημερίδα του, φόρεσε την ακαδημαϊκή ιδιότητα του Συνταγματολόγου και έτσι ενέκρινε υπεύθυνα την απόφαση ενός επταμελούς τμήματος του ΣτΕ (και όχι της ολομέλειας) να χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό τον νόμο για την ιθαγένεια των μεταναστών.
Όσον αφορά τώρα το άρθρο του Κομιστή, αυτό καθαυτό, τα επιχειρήματα καφενείου που χρησιμοποιεί δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις γραμμένες -ως επί το πλείστον- σε greeklish ρατσιστικές, συνωμοσιολογικές και ακροδεξιές αρλούμπες εν είδει σχολίων, που διαβάζουμε εδώ και χρόνια από το σχετικό ανορθόγραφο περιθώριο που αλυχτάει "εθνικοπατριωτικά" στο διαδίκτυο.
"Βάζουν πρώτα τους ξένους και μετά τους Έλληνες", "κυβερνάει ο Σύριζα", "η Ελλάδα ισλαμοποιείται" και άλλα τέτοια φαιδρά, κινδυνολογικά και ακροδεξιώς οργασμικά, που προκαλούν την απορία για το ποιός αντέγραψε ποιόν. Οι ηλίθιοι τον Κομιστή, ή ο Κομιστής τους ηλιθίους;
Δεν πρόκειται πάντως για καινούργιο φαινόμενο. Η φτηνιάρικη χυδαιότητα του Κομιστή στην αρθρογραφία του έχει ένα "αξιοσέβαστο" ιστορικό, το οποίο είχε αποκορυφωθεί με το περήφανο γιαούρτωμά του.
Πχ. για την ταινία "Η λίστα του Σίντλερ", που είχε να κάνει με τους Εβραίους του ολοκαυτώματος, είχε γράψει: "Έχετε να χάσετε τέσσερις ολόκληρες ώρες; Να πάτε να δείτε τη 'Λίστα του Σίντλερ'. Μέχρι και τα ελάχιστα γυμνά που έχει είναι φούρνου"
Στην περίπτωση του Κομιστή, εκτός των άλλων, παρατηρείται και η εξής αντίφαση:Πως γίνεται να κόπτεται κάποιος τόσο πολύ για "το καλό της πατρίδας", όταν το όνομα του ιδίου αποτελεί εμπράκτως ένα από τα ιστορικά πια παραδείγματα της Διαφθοράς σε αυτή τη χώρα, δηλαδή του Νο1 παράγοντα που οδήγησε τον τόπο στην κατρακύλα που βιώνουμε σήμερα.
Ο Κομιστής, ή αλλιώς το corruption-symbol των αρχών του 21ου αιώνα στην Ελλάδα, ή αλλιώς η ενσάρκωση της διεφθαρμένης δημοσιογραφίας που συναλλάσσεται με κυβερνήσεις για να ξεπλύνει βρώμικο χρήμα, είναι ο τελευταίος που δικαιούται να μιλήσει για "το καλό της πατρίδας" και μάλιστα βάλλοντας, αυτός και η ρυπαρή κιτρινοφυλλάδα του, εναντίον των μόνων αθώων σε αυτή τη βρώμικη υπόθεση. Τους μετανάστες.
Το μόνο καλό που μπορούμε να αναγνωρίσουμε στον Κομιστή, είναι πως και αυτός επιβεβαιώνει στο έπακρο την ιστορική φράση του Σάμιουελ Τζόνσον: "Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων".
ΥΓ: Ας ρωτούσε τουλάχιστον σε εκείνα τα πολιτισμένα ευρωπαϊκά κράτη, που έτρεχε κουβαλώντας τα αγνώστου προελεύσεως 5,5 εκατομμύρια στις μαύρες σακούλες, αν το "δίκαιο του αίματος", που επικαλείται το ΣτΕ, αποτελεί κριτήριο για την αναγνώριση του δικαιώματος ψήφου.
Από το The Jungle Report


Δεν υπάρχουν σχόλια: