Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

»"Θα ειμαστε παροντες, να υπερασπιστουμε τα δικαια αιτήματα μας"

Αναδημοσιεύουμε το σημερινό άρθρο των απλήρωτων εργαζομένων της "Απογευματινής" , από το freeapog.blogspot.com , λίγες ώρες πριν από την εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης που κατέθεσε ο εκδότης-εργολάβος Κώστας Σαραντόπουλος:

Εκδικάζεται σήμερα, 2 Φεβρουαρίου, στο κτίριο 6 της πρώην Σχολής Ευελπίδων, η αίτηση πτώχευσης που έχει καταθέσει η εταιρεία "Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ". Οι απλήρωτοι από τον ...περασμένο Ιούλιο εργαζόμενοι της "Α" θα είμαστε παρόντες και παρούσες για να υπερασπιστούμε τα δίκαια αιτήματά μας. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη από την πρώτη δίκη, των ασφαλιστικών μέτρων της πλευράς του Διευθύνοντα Συμβούλου Κ.Ι. Σαραντόπουλου κατά ημών (σ.σ. για να μπλοκάρει συντηρητικές κατασχέσεις κ.λπ), αναδείξαμε στοιχεία που φανερώνουν ότι σκοπός της ιδιοκτήτριας εταιρείας είναι να μας εξοντώσει ηθικά και οικονομικά ώστε να παραιτηθούμε από τα αιτήματά μας. Το δικαστήριο αποδέχθηκε τότε τις θέσεις των δικηγόρων των συντακτών, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών και απέρριψε το αίτημα της "Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ".
Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τους συναδέλφους που ακόμα στέκονται στο πλευρό μας και καλούμε άπαντες να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, καθώς ήδη κάποιοι εκδότες δείχνουν να φλερτάρουν με την οδό που επέλεξε να βαδίσει το ΔΣ της εταιρείας "Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ".
Η απάντηση που αρμόζει στους εν λόγω μιμητές και εν γένει στα διοικητήρια που βλέπουν τους εργαζόμενους ως αναλώσιμα και ελαστικά "υλικά" πρέπει να είναι δυναμική και αποφασιστική.
Δηλώνουμε εκ νέου την εμπιστοσύνη μας στην Δικαιοσύνη και διαμηνύουμε πως παραμένουμε όρθιοι. Αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια και την τήρηση των πλέον βασικών εργασιακών δικαιωμάτων. Και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω.-Εργαζόμενοι στην "Α"

Δεν υπάρχουν σχόλια: