Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

»Το οκταωρο μπαινει στο Δημοσιο

«E» 4/2
Ο υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε στην ΑΔΕΔΥ το κυβερνητικό σχέδιο για αύξηση των ωρών εργασίας εβδομαδιαίως από τις 37,5 στις 40. Λειτουργία και το απόγευμα των υπηρεσιών αιχμής
Την αύξηση του ωραρίου εργασίας στον στενό δημόσιο τομέα από 7,5 ώρες ημερησίως που ισχύουν σήμερα, σε 8ωρο, καθώς και την απογευματινή λειτουργία συγκεκριμένων υπηρεσιών αιχμής έθεσε στο τραπέζι του διαλόγου με την ΑΔΕΔΥ, χθες, ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Γ. Ραγκούσης.
Με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας του δημόσιου τομέα αλλά και...

τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, ο υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ την ατζέντα των θεμάτων που αφορούν την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης. Εκτός του νέου ωραρίου και του Ενιαίου Μισθολογίου, τέθηκαν σε διαβούλευση οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αναμόρφωση του κράτους που αφορούν:
Τον νόμο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση
Το νέο πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους
Τον νέο νόμο για το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης
Ο κ. Γ. Ραγκούσης τόνισε ότι τα θέματα του ωραρίου και της απογευματινής λειτουργίας υπηρεσιών τίθενται αρχικά υπόψη των δημοσίων υπαλλήλων και δεν έχει ενημερωθεί σχετικά η «τρόικα», αφού δεν περιλαμβάνονται στις υποχρεώσεις του Μνημονίου. Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε τους δημοσίους υπαλλήλους, λόγω μονιμότητας, «μέτοχους»-εργαζόμενους, οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι που θα ωφεληθούν εάν λειτουργήσει σωστά η κρατική μηχανή.
Για την κυβέρνηση το θέμα της ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=53350950

Δεν υπάρχουν σχόλια: