Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

»«Θα γΙνει Καιρο»!

Γιώργος Ρωμαίος ΒΗΜΑ

Την Πέμπτη το πρωί παρακολουθούσα στην τηλεόραση την αντιπαράθεση μεταξύ υπουργών και συνδικαλιστών γιατρών για το πολυνομοσχέδιο, το οποίο θέτει τα θεμέλια της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Ενας από τους συνδικαλιστές, ωρυόμενος, απείλησε ότι θα «γίνει Κάιρο» αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο! Ξαφνιάστηκα. Νόμισα ότι δεν άκουσα καλά. Το επανέλαβε όμως, αντικαθιστώντας το... Κάιρο με την Αίγυπτο! Δεν μπορώ βέβαια να φαντασθώ ότι θα δούμε μια ημέρα τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους γιατρούς του ΙΚΑ, ίσως και άλλους για συμπαράσταση, να συγκεντρώνονται στις πλατείες και στους δρόμους και να ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης. Διότι αυτό συμβαίνει στην Αίγυπτο. Ζητούν την παραίτηση του προέδρου Μουμπάρακ... Από την όλη συζήτηση δεν κατάλαβα τους λόγους της απειλούμενης «εξέγερσης» και της συνεχιζόμενης κατάληψης του υπουργείου Υγείας. Οφείλουν οι συνδικαλιστές να πληροφορήσουν την κοινωνία, με σαφήνεια, για τα σημεία της διαφωνίας και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις. Το αίτημα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να ακολουθήσει διάλογος υποκρύπτει, ως συνήθως, τακτική παρέλκυσης και παραπομπή του προβλήματος στις ελληνικές καλένδες. Οπως γινόταν με τόσα και τόσα προβλήματα στο παρελθόν. Ας πάνε στη Βουλή και ενώπιον των βουλευτών να διατυπώσουν τις ενστάσεις τους. Τους βουλευτές εξέλεξε λαός για να νομοθετούν. Ας κλείσει επιτέλους ο μεταπολιτευτικός κύκλος που συγκυβερνούσαν και συννομοθετούσαν οι συνδικαλιστές. Ποιο είναι όμως το πρόβλημα; Το νομοσχέδιο προβλέπει τη σταδιακή λειτουργία από τον Ιούνιο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας με τη συνένωση των κλάδων υγείας ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ. Από αύριο Δευτέρα οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα έχουν τη δυνατότητα να εξετάζονται από γιατρούς συμβεβλημένους με τον Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=123&artId=327736&dt=06/02/2011#ixzz1DGEFb0vn

1 σχόλιο:

kiriakos είπε...

Μπράβο !!!
Αφαιρούνται τα συνταγολόγια από τους γιατρούς του ΙΚΑ


Η καλύτερη είδηση που άκουσα τα τελευταία χρόνια στο χώρο της υγείας. Επιτέλους κάποτε πρέπει να καταλάβουν μερικοί συνάδελφοι γιατροί στο ΙΚΑ, οτι δεν είναι το συνταγολόγιο, αυτό που τους δίνει δύναμη αλλά η ικανότητα τους να προσεγγίσουν τον χρήστη υπηρεσιών υγείας, με το σωστό τρόπο.
Κάποιοι πιστεύουν, οτι το πάγιο καθεστώς προθαλάμου «στο ΙΚΑ γράφω φάρμακα και στο ιατρείο μου κάνω Ιατρική», θα κρατήσει για πάντα, επιτέλους πρέπει να σταματήσουν να το πιστεύουν και να αλλάξουν νοοτροπία γιατί μας ντροπιάζουν όλους.
Από αυτό και μόνο το μέτρο, της αφαίρεσης των συνταγολογίων από την αποκλειστική χρήση που είχαμε ως τώρα, ως ιατροί στο ΙΚΑ, θα ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι.
Μπράβο Λοβέρδο, καλά το πας !!!

Κυριάκος Ε. Κυριακούλης
Καρδιολόγος
Ιατρός πολυϊατρείων ΙΚΑ Ραφήνας
kkiriakoulis@me.com