Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

»Ο «βουλευτής» Κωστας Καραμανλης

Μαρία Σπυράκη http://www.aixmi.gr/index.php/vouleutis-kostas-karamanlis/


Ο Κώστας Καραμανλής είναι σχεδόν όλο το χρόνο μαυρισμένος. Αθλείται, αλλά δεν του φαίνεται. Επίσης δεν είναι εργασιομανής. Είναι μάλλον οπαδός της ευζωΐας και της αποκέντρωσης των ευθυνών -για να το πω κομψά. Ο διάδοχός του Αντώνης Σαμαράς κινείται στον αντίποδα. Αθλείται και του φαίνεται. Ξεκινάει τη δουλειά νωρίς το πρωί και ...φεύγει από το γραφείο τη νύχτα. Αποφεύγει ακόμη και να τρώει κρέας, θέλει να έχει τον έλεγχο των πάντων και μοιράζει ρόλους χωρίς να αποκεντρώνει ευθύνες.
Άνθρωποι της ίδιας γενιάς με μικρή διαφορά ηλικίας, αν και έχουν καθίσει στην ίδια καρέκλα, έχουν ουσιώδεις διαφορές και έναν ανοιχτό λογαριασμό. Ο πρώην πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να δώσει δείγμα γραφής αλλά όλοι ομολογούν ότι έχασε τις εντυπώσεις.
Ο νυν πρόεδρος της ΝΔ από αουτσάιντερ κατέληξε παίκτης πρώτης γραμμής και τώρα αναζητά τη δική του ευκαιρία. Ο Κώστας Καραμανλής πίστευε ότι η πλειοψηφία στη χώρα έχει κεντροαριστερές απόψεις και γι΄αυτό ενστερνίστηκε το “μεσαίο χώρο”. Ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει ότι “κάποτε πρέπει να τελειώσουμε με τις εμμονές και τα κολλήματα της μεταπολίτευσης” και δεν διστάζει να κινηθεί επιθετικά με βάση τις απόψεις της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.
Οι διαφορές αυτές είναι μόνο ενδεικτικές των διαφορετικών δρόμων που ακολουθεί ο νυν από τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ. Ο νυν θέλει να ξεφορτωθεί το φορτίο των κυβερνήσεων του πρώην, ο πρώην θέλει να αποκατασταθούν στα μάτια, καταρχήν του κομματικού ακροατηρίου, οι κεντρικές επιλογές των κυβερνήσεων του.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα παρεισφρύουν οι «πραιτοριανοί» του νυν και του πρώην αρχηγού που είναι πάντα έτοιμοι να δώσουν τη μάχη, ακόμη και χωρίς άνωθεν εντολή. Εξ΄αιτίας όλων αυτών επισημοποιήθηκε και η ψυχρότητα ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή, όταν ο νέος εκπρόσωπος Γιάννης Μιχελάκης αποκάλεσε “βουλευτή” τον πρώην πρωθυπουργό.
Ο Αντώνης Σαμαράς του έστειλε μήνυμα πως δεν ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/vouleutis-kostas-karamanlis/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να γράφεται όπως έχουν τα πράγματα κυρία μου.

Όχι όπως σας συμφέρει.

Δεν είναι το πρόβλημα, αν θα πούμε τον πρώην πρωθυπουργό, βουλευτή.

Το πρόβλημα είναι, ότι σας πικραίνει που αυτός ο ανθρωπος κυβέρνησε την ελλάδα.

Δεν μπορείται να το χονέψεται, που το ΠΑΣΟΚ έμεινε στην αντιπολίτευση, και ο Κώστας Καραμανλής ήταν πρωθυπουργός.
Ο Ελληνικός Λαός, του έδωσε 2 φορές την εντολή να είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβερνήσεως.

Αυτή είναι η αλήθεια.


Ο Κώστας Καραμνλής έχει μείνει στην ιστορία.

Για τα όχι στο Βουκουρέστη,
με θέμα τα Σκόπια.
Για την συνεργασία του, με την Ρωσία Μπουργάς Αλεξανδρούπολη.
Για την Ολυμπιακή.
Για το Λιμάνι και την συνεργασία με την κινέζικη εταιρεία cosco.

Αλλά έχει μείνει στην καρδία των Ελλήνων.

Γιατί δεν είναι ψεύτης.

Αφού δεν έταξε, τα πάντα στους πάντες.

Οπώς έκανε το ΠΑΣΟΚ που υπστηρίζεται κυρία μου.

Ευτυχώς όμως για τους πολλούς,δυστιχώς για εσάς, ο Κωστας Καραμανλής είναι καφάλαιο για την Ελλάδα που δεν κλείνει έτσι εύκολά.

Υ.Γ. Όταν θα καταλάβεται την ουσία της πολίτικής, τότε θα μάθεται τη σημαίνει πολιτική.