Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

»ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ

Από την τσέπη τους!
«E» 3/2

Ο εξευτελισμός των Ελλήνων διπλωματών συνεχίζεται. Οχι μόνο δεν έχει φθάσει στο εξωτερικό η μισθοδοσία, αλλά δεν υπάρχουν εγκρίσεις για λειτουργικά έξοδα πρεσβειών και προξενείων, με αποτέλεσμα οι Ελληνες διπλωματικοί υπάλληλοι να καλούνται τώρα να πληρώσουν με τον μισθό τους (που όμως δεν έχει ακόμη καταβληθεί) το πετρέλαιο θέρμανσης, το ...ηλεκτρικό και τα άλλα έξοδα προκειμένου να μην κλείσουν πρεσβείες και προξενεία! Αναβάθμιση του διεθνούς κύρους της χώρας με διπλωμάτες να αναζητούν δανεικά για να πληρώσουν τα... κοινόχρηστα, μάλλον δεν γίνεται.

Βολές για τις συγχωνεύσειςΔριμεία κριτική στο υπουργείο Παιδείας για το σχέδιο περί συγχωνεύσεων σχολείων, το οποίο ανέδειξε στο χθεσινό του πρωτοσέλιδο το «Εθνος», άσκησε χθες ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλος. Κάλεσε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τους πειραματισμούς, υποστηρίζοντας ότι αν το κλείσιμο σχολείων είναι εκτεταμένο, «θα ερημώσει η ύπαιθρος χώρα». Από την πλευρά της, πάντως, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου επέμεινε και χθες ότι δεν υπάρχουν «ντιρεκτίβες» ούτε θα γίνουν μαζικές συνενώσεις σχολείων.
Δεν «ανοίγουν» οι... οίκοι ανοχής!Η άρση των γεωγραφικών περιορισμών για τους... οίκους ανοχής απασχόλησε χθες, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, σημαντικό μέρος της συζήτησης του νομοσχεδίου για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Επειδή ακριβώς δεν προσδιορίζονται όλα τα επαγγέλματα που αφορά ο νόμος, ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Σαλμάς είπε ότι δεν είναι δυνατόν ένας οίκος ανοχής να βρίσκεται «κολλητά» με ένα σχολείο ή μία εκκλησία, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Μαγκούφης επιχειρηματολόγησε για το «αν το αρχαιότερο επάγγελμα είναι επάγγελμα ή λειτούργημα». Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, πάντως, τα χαρακτήρισε όλα αυτά αστειότητες, αφού, όπως είπε, οι οίκοι ανοχής δεν περιλαμβάνονται στο παρόν νομοσχέδιο!
Ισες αποστάσειςΤο ‘παν και το ‘καναν... Ισες αποστάσεις κρατούν οι Οικολόγοι Πράσινοι από τον ΣΥΝ και τη Δημοκρατική Αριστερά, καθώς με επιστολές τους προς τον Αλ. Τσίπρα και τον Φ. Κουβέλη τούς ζητούν να καταθέσουν από κοινού ως τροπολογία την αρχική διατύπωση του άρθρου 9 για αυξημένο όριο αρτιότητας στις περιοχές Na-tura. Οι Οικολόγοι εισέπραξαν το πρώτο «ναι» από την Κουμουνδούρου, η οποία είδε θετικά την πρωτοβουλία.
Και η δύσκολη οικονομική κατάσταση που διαμορφώνεται σε πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συζητήθηκε στην προχθεσινή συζήτηση του «διαθεσμικού». Το θέμα έβαλε ο Θ. Πάγκαλος.
Ο Γ. Παπανδρέου τοποθετήθηκε και ζήτησε κυβερνητικές παρεμβάσεις, έμμεσες ή άμεσες, να μην υπάρξουν και όλα τα θέματα να αντιμετωπιστούν με επιχειρηματικούς κανόνες. Στο τέλος κατέληξε με μια φράση που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών: «Αυτό που λέω, το εννοώ απολύτως»...
ο Κοριός
Κριτική στην κυβέρνηση για τις ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420

Δεν υπάρχουν σχόλια: