Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

»Τρεις ωρες δρομο, σας φτυνω κυριοι!

Γιάννης Καφάτος http://www.aixmi.gr/index.php/treis-wres-dromo-ftynw/


Όταν ξεκίνησα να κάνω ρεπορτάζ στην νεαρή, τότε, τηλεόραση του ΑΝΤ1, νεαρός κι εγώ πολλές φορές κάλυψα θεομηνίες. Κατολισθήσεις που είχαν καλύψει με λάσπες ολόκληρα χωριά στη Ζάκυνθο, Εύβοια, Πελοπόννησο και πολύ-πολύ συχνά στις εσχατιές της Αττικής… Παραλιακή. Κοντά στο σπίτι μου – Φαληριώτης γαρ!
Σχεδόν πάντα οι διευθυντές μου ...ζητούσαν ένα θεαματικό stand up, αφού ακολουθούσαμε τα αμερικάνικα πρότυπα ώστε να δείξουμε στους τηλεθεατές ότι είμαστε «μέσα» στο θέμα. Αυτό φυσικά σήμαινε ότι έπρεπε να λασπωθείς, να βραχείς κλπ.
Εκείνα τα χρόνια, δηλαδή, αρχές των τιμημένων 90s, η διαδρομή από τον ΑΝΤ1 στο σπίτι μου στο Παλαιό Φάληρο μπορεί και να διαρκούσε πάνω από μια ώρα αφού -βλέπεις- οι δρόμοι ήταν οι παλιοί. Δεν είχαμε αερογέφυρες, οι αριστερές στροφές προφανώς και επιτρέπονταν, δεν είχαμε μετρό, τραμ, και τα αξιόπιστα μέσα μαζικής μεταφοράς που διαθέτουμε σήμερα.
Από τότε μέχρι σήμερα, αν εξαιρέσεις κάτι περιόδους λειψυδρίας –που ανέβασαν το κόστος του νερού– το μόνο που έχει αλλάξει είναι οι δρόμοι, οι αριστερές στροφές, το μετρό και το τραμ (όταν λειτουργούν)… Όσα κι αν άλλαξαν, όμως, εκείνο που παραμένει σκανδαλωδώς ίδιο είναι η θλιβερή κατάσταση στην παραλιακή. Το «φιλέτο» της Αθήνας. Ίσως η πιο όμορφη costiera της Ευρώπης.
Εκεί, λοιπόν, που σφάζονται τα παλικάρια για να χτίσουν ή να μη χτίσουν. Για να κάνουν συνεδριακά κέντρα ή γήπεδα του γκολφ, Καζίνο ή πάρκα αναψυχής, εκεί με μια βροχή ξαναζούν οι αναμνήσεις της…ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/treis-wres-dromo-ftynw/

Δεν υπάρχουν σχόλια: