Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

»Professor GAP ή εκπαιδευοντας τον Μπενι

kassimatis@kathimerini.gr

Αφού ο πρωθυπουργός, με τον συνήθη φλύαρο τρόπο του, είχε παρουσιάσει στους υπουργούς την ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου, προχώρησε στο εκπαιδευτικό μέρος της συνεδρίασης, λέγοντας τα εξής:
«Πρώτα θα δούμε ένα βίντεο, όπως κάνουμε πια, με μια διάλεξη. Δεν φαίνεται να αφορά άμεσα πολιτικά ζητήματα, αλλά παρουσιάζεται μια ...ενδιαφέρουσα ιδέα μέσα από μια εμπορική σκοπιά, καθώς μιλάει ένας σύμβουλος επιχειρήσεων και συγγραφέας βιβλίων, γύρω από ένα θέμα, όχι μόνο της επικοινωνίας, αλλά και των προϊόντων, που όμως πιστεύω ότι έχει σχέση και με τη δική μας δουλειά. Και βεβαίως αυτές τις διαλέξεις δεν τις παρουσιάζουμε για να υιοθετούμε όλες τις απόψεις τους, αλλά για να έχουμε τροφή για σκέψη. Ουσιαστικά, η βασική πρότασή του είναι ότι πρέπει να ξεκινά κανείς στην πράξη, είτε είναι πολιτικός είτε επιχειρηματίας, από την ιδέα και όχι από τον τεχνοκρατικό στόχο. Οτι το σημαντικό είναι τελικά οι αξίες που πρεσβεύει ένας οργανισμός ή ένας πολιτικός και κλείνει, μιλώντας για τη μορφή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Θέλω απλώς να πω ότι, αυτές τις ημέρες, είναι η επέτειος της μεγάλης του ομιλίας, όπου είπε το γνωστό “I have a dream” (έχω ένα όνειρο). Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, αν θυμάστε, ήταν ιερέας και έλεγε ότι “ο Θεός έχει δώσει κάποιους νόμους, που λένε ότι οι άνθρωποι γεννιούνται ισότιμοι. Και αυτή την ιδέα πρέπει να την ακολουθήσουμε και στη Γη, στην κοινωνία μας”. Με αυτή ακριβώς την ιδέα μπόρεσε και ενέπνευσε ένα ολόκληρο κίνημα και της γενιάς μας και πολλών άλλων, σε πολλές χώρες. Ας παρακολουθήσουμε λοιπόν αυτό το μικρό βίντεο, πριν πάμε στο πιλοτικό σχέδιο και στα νομοσχέδια».
Αυτά τα ωφέλιμα και διδακτικά είπε ο Γιώργος, και οι υπουργοί, όπως αρμόζει στα καλά παιδιά που σέβονται και τιμούν τους δασκάλους τους, παρακολούθησαν αδιαμαρτύρητα το βίντεο-διάλεξη. Η πληροφορία ότι ο μικρός Βενιζέλος ήταν άτακτος και γι’ αυτό ο πρωθυπουργός του παρήγγειλε την επομένη φορά να έλθει έχοντας γράψει εκατό φορές το στιχούργημα «Ευπειθή καλά παιδία / υπό μάλης τα βιβλία / εις την τάξιν προχωρείτε ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_26/01/2011_430143

Δεν υπάρχουν σχόλια: