Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

»Η ζωη μου όλη: τα αποκρυφα των γυναικων

της Αναστασίας Λαμπρία http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.sex&id=4791


«Στα είκοσι μπορεί κανείς να κάνει έρωτα όλη τη νύχτα κι όλη την επόμενη μέρα χωρίς να σηκωθεί από το κρεβάτι. Ύστερα περνά αυτή την ευτυχισμένη εποχή κι είμαστε υποχρεωμένοι να επινοούμε διάφορα για να μην πλήττουμε»*.
Πώς είπατε; Ορίστε ; Συγγνώμη κυρία μου, ποια είστε; Εν πάση περιπτώσει διαλέξτε ποια είστε – η σεξουαλική γυναικεία ζωή ακολουθεί κατά τους... ψυχαναλυτές τα ακόλουθα, αλάνθαστα βήματα - όλα, διόλου τυχαίως, έχουν το πρόσωπο μιας άκρως εμβληματικής γυναίκας.
Αφροδίτη: Η σχέση με το σεξ είναι η ενστικτώδης, τα μάτια είναι ερμητικά κλειστά, μιλάει ή μάλλον ψελλίζει η λιβιδώ.Ελένη: Πόθος για τον άλλο αλλά μαζί και μήλο έριδος, αφορμή πολέμων, παιχνίδι διεκδίκησης και κατάκτησης.Μαρία: Νόημα στη γυναίκα δίνει το παιδί που μεγαλώνει στα έγκατα των σπλάχνων της. Ο δώσας το σπέρμα του περνάει σε δεύτερη ή και τρίτη ή και τριακοστή μοίρα τόσο που στο τέλος η σύλληψη θεωρείται άμωμος.Αθηνά: Αυτάρκεια, αυτονομία, σκέψη, σύνεση, κυριαρχία με όπλο τη σοφία - η επιθυμία του σώματος όχι μόνο έχει υποχωρήσει αλλά είναι κάτι μεταξύ εμποδίου και λήμματος σε λεξικό.
Όποια θεωρεί ότι μπορεί να διαλέξει και να παραμείνει σε ένα από τα στάδια-σύμβολα πλανάται πλάνη οικτρά. Αυτή είναι και η γοητεία (ή κατάρα) του παιχνιδιού – αλλάζει χωρίς να σε ρωτήσει.
*Αλίνα Ρέγες, Το ημερολόγιο του άνθους μου

Δεν υπάρχουν σχόλια: