Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

»ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ

Καλύτερα να μιλούν, παρά να γράφουν!
«E» 11/1

Αύριο, εκτός απροόπτου, θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του 2011 - με «ποδαρικό» τα θέματα της ενέργειας και των αστικών συγκοινωνιών. Και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ; Θα συνεδριάσει σύντομα, λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού, αλλά δεν δίνουν ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία. Πρέπει να υπολογίσουν πάντως ότι η εν λόγω συνεδρίαση θα... έχει διάρκεια, αφού πολλοί βουλευτές ετοιμάζονται να λάβουν τον λόγο. Ισως έτσι αποφύγουν την αρθρογραφία!
Η σιωπή δεν είναι (πάντα) χρυσόςΤην ενόχλησή του για τους «κεραυνούς» Πάγκαλου εξέφρασε δημοσίως ο Π. Μπεγλίτης, υποστηρίζοντας ότι δεν βοηθάει ο καταγγελτικός λόγος στην επίλυση των προβλημάτων στη δημόσια διοίκηση. Ωστόσο, εξίσου βλαβερές με τον καταγγελτικό λόγο μπορεί να αποδειχτούν η σιωπή και η αναβλητικότητα, σαν αυτές που εμφανίζει η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου στη χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων του «Εθνους» για την κακοδιαχείριση στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Γιατί, κακά τα ψέματα, το σκάνδαλο στο ΜΤΣ δικαιώνει εν μέρει τον Θ. Πάγκαλο.
ΑπαιτήσειςΜετά τη γερμανική Thyssen, που πληρώθηκε με το παραπάνω για τα υποβρύχια και τις άλλες δουλειές που έκανε στον Σκαραμαγκά, προπαραμονή των Χριστουγέννων εμφανίστηκε η αμερικανική Boeing με τον... κηδεμόνα της (τον Αμερικανό πρέσβη δηλαδή), ζητώντας «εδώ και τώρα» 25 εκατομμύρια ευρώ για την ολοκλήρωση ενός μέρους της σύμβασης για την αγορά των ελικοπτέρων «Απάτσι»! Ψάχνοντας τη σύμβαση στο Πεντάγωνο διαπίστωσαν ότι τα χρήματα για το συγκεκριμένο στάδιο υλοποίησης του προγράμματος είχαν δοθεί προ πολλού. Ο θάνατός μας, η ζωή τους...
Γραμμή για... μπλόκαΤο σήμα για αγροτικές κινητοποιήσεις δίνουν οι αγροτοσυνδικαλιστές του ΚΚΕ. Σύμφωνα με σχετική απόφαση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από τις 24 έως τις 29 Ιανουαρίου. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Αποκλεισμοί σε διόδια και δρόμους, καθώς και συλλαλητήρια. Οι συνδικαλιστές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων και τον Φεβρουάριο. Το ερώτημα ωστόσο είναι τι θα πράξουν οι «πράσινοι» και οι «γαλάζιοι» αγροτοσυνδικαλιστές και εάν θα ακολουθήσουν με τα δικά τους... μπλόκα!
Αρκετοί υπουργοί δεν ένιωσαν άνετα όταν διάβασαν συγκεκριμένες επισημάνσεις του ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420

Δεν υπάρχουν σχόλια: