Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

»Το ασυλο και οι «προστατες» του

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
«E» 27/1

Ακουσα χθες την Παπαρρήγα να δηλώνει πως «οι φοιτητές είναι σε θέση να χειριστούν το θέμα της κατάληψης της Νομικής». Ακουσα, επίσης, τον πρύτανη να λέει με ποιον τρόπο θα πρέπει να χειριστεί το θέμα η κυβέρνηση. Κι εκείνο που συνειδητοποίησα είναι πως ή δεν μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Κατανοώ απόλυτα τους λόγους που... επιβάλλουν στη γενική γραμματέα του ΚΚΕ να διατυπώνει τον συγκεκριμένο ισχυρισμό, αλλά και η ίδια ξέρει πολύ καλά πως οι φοιτητές δεν είναι σε θέση να χειριστούν κανένα σοβαρό θέμα που να έχει σχέση με τη λειτουργία των πανεπιστημίων. Και ο λόγος είναι απλός: δεν διαθέτουν ένα όργανο που να τους εκπροσωπεί, όπως μια φορά κι έναν καιρό ήταν η ΕΦΕΕ. Το άλλοτε περήφανο φοιτητικό κίνημα είναι, εδώ και 30 χρόνια, ένα συνονθύλευμα ομάδων, μεγαλύτερων ή μικρότερων, που εκφράζουν τα κόμματα και τα γκρουπούσκουλα, στα οποία πρόσκεινται, αλλά όχι το σύνολο των φοιτητών και των φοιτητριών.
Κατανοώ και τα όσα είπε ο πρύτανης, γιατί φυσικά του ήταν αδύνατο να ομολογήσει δημόσια ότι τόσο αυτός, όσο και οι συνάδελφοί του στα άλλα τριτοβάθμια ιδρύματα, δεν είναι σε θέση να πάρουν αποφάσεις σε σχέση με το άσυλο, επειδή όποια απόφαση κι αν πάρουν, θα τους φέρει αντιμέτωπους μ’ ένα μεγάλο τμήμα των φοιτητών τους. Το ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823

Δεν υπάρχουν σχόλια: