Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

»Υπαρχουν κι αλλοι υπευθυνοι

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
«E» 14/1

Εχουν δίκιο όσοι επίμονα υποστηρίζουν ότι το θέμα της λεηλασίας των νοσοκομείων μέσω των προμηθειών φαρμάκων και υγειονομικού υλικού θα πρέπει να αποτελέσει αιτία συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για να διερευνηθεί αν και ποιοι από τον πολιτικό κόσμο ευθύνονται για όσα έγιναν. Ωστόσο, δεν βλέπω για ποιο λόγο δεν θα πρέπει να ξεκινήσει η έρευνα αυτή από τη Δικαιοσύνη, που βεβαίως δεν είναι αρμόδια να ερευνήσει ευθύνες πολιτικών, αλλά... άνετα μπορεί να ελέγξει ποιοι κερδοσκόπησαν ασύστολα και με ποιων την ανικανότητα, την ανοχή ή τη συνεργασία το κατάφεραν. Δεν θα είναι και δύσκολο. Και τιμολόγια, και υπογραφές υπάρχουν.
Δεν είναι, άλλωστε, χθεσινό το πρόβλημα. Ούτε και είναι ο Λοβέρδος εκείνος που το ανακάλυψε. Χρόνια τώρα ο εκάστοτε υπουργός Υγείας προέβαινε σε καταγγελίες για τα τρωκτικά των προμηθειών, αλλά το θέμα σταματούσε εκεί, λες και δεν υπήρχε τρόπος αντίδρασης. Απλώς ο Λοβέρδος είναι ο πρώτος που απέδειξε ότι υπάρχει, καταφέρνοντας ευκολότατα να επιτύχει τεράστιες «εκπτώσεις».
Λέμε όλοι ότι θέλουμε να δούμε στη φυλακή κάποιους, έστω και έναν, απ’ αυτούς που ευθύνονται για τα σημερινά μας προβλήματα. Αλλά κάποτε θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι αυτό είναι πρωτίστως δουλειά της Δικαιοσύνης και όχι των πολιτικών. Και δυστυχώς, η μοναδική περίπτωση, απ’ όσο ξέρω, που έχουν καταλογιστεί ποινικές ευθύνες για τέτοιου είδους πρακτικές είναι σχετικά με κάτι προμήθειες ορθοπαιδικού υλικού, που όμως οι αγγλικές διωκτικές αρχές την αποκάλυψαν και αγγλικά δικαστήρια τη δίκασαν, και στη συνέχεια, ουσιαστικά ως ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=50610950

Δεν υπάρχουν σχόλια: