Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

»Θα τους παρουν -λεμε- με τις πετρες...

Tου Πασχου Μανδραβελη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Είχε κάνει μια επαναστατική πρόταση ο βουλευτής της Nέας Δημοκρατίας και πρώην δήμαρχος Βριλησσίων κ. Αργύρης Ντινόπουλος. Είχε ζητήσει να επεκταθεί ο θεσμός της βουλευτικής ασυλίας και στους δημάρχους. Η πρόταση απορρίφθηκε άνευ επαίνων, διότι εν τω μεταξύ ήρθε η κρίση. Ο κόσμος εξαγριώθηκε και οι φωνές «να καεί, να καεί, η Βουλή» έφτασαν μέχρι τα πολυτελή σαλόνια του Κοινοβουλίου.
Η πρόταση απορρίφθηκε, αλλά οι βουλευτές μας δεν... την ξέχασαν. Την εφαρμόζουν σιωπηρώς. Οχι μόνο για πρώην δημάρχους, αλλά και για πρώην υπουργούς και πρώην γραμματείς υπουργείων. Η ασυλία που παρέχει η συντεχνία των βουλευτών, δεν κάνει διακρίσεις. Οποιοσδήποτε, ό,τι κι αν έχει κάνει, μπορεί να κρυφτεί μερικά χρόνια στη Βουλή και να μην λογοδοτήσει, όπως κάθε Ελληνας, στη Δικαιοσύνη.
Ετσι προχθές είχαμε μια ακόμη επονείδιστη μέρα για το Κοινοβούλιο. Τέσσερις βουλευτές που κατηγορούνται για πράξεις εκτός των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων θα κρυφτούν από τη Δικαιοσύνη με τη συνένοχη ψήφο των συναδέλφων τους.
Ο Γεώργιος Αρβανιτίδης (ΠΑΣΟΚ, Β΄ Θεσσαλονίκης) κατηγορείται για εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης χωρίς άδεια, καθώς και για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών, όταν ήταν δήμαρχος Εχεδώρου Θεσσαλονίκης. Η άρση της ασυλίας απορρίφθηκε με 206 αρνητικές έναντι 5 θετικών ψήφων.
Ο Κωνσταντίνος Κουκοδήμος (Ν.Δ., Πιερίας) κατηγορείται ότι, ως...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_14/01/2011_428650

Δεν υπάρχουν σχόλια: