Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

»Ολονυκτιο θριλερ για την εξοδο των καταληψιων

«E» 28/1ΑΡΘΡΟ PHOTO GALLERY


Οι 250 μετανάστες και οι υποστηρικτές τους αποχώρησαν τελικά με πορεία προς το κτίριο της οδού Πατησίων που τους παραχωρήθηκε. Καρέ καρέ το χρονικό των διαπραγματεύσεων μέχρι την έξοδο των απεργών πείνας από το Πανεπιστημιακό Ιδρυμα

Σε πολύωρο θρίλερ εξελίχθηκε χθες η αποχώρηση των μεταναστών από τη Νομική καθώς και οι όροι διαδικασίας μεταφοράς τους -μετά την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου- στο κτίριο που είχε παραχωρηθεί στη συμβολή των οδών Πατησίων και... Ηπείρου (Μέγαρο Υπατίας).
Τελικά, στις 3.15 π.μ. και ύστερα από συνεχείς διαπραγματεύσεις, οι μετανάστες ενημερώθηκαν ότι ο ιδιοκτήτης απάντησε καταφατικά στο να μεταβούν στο κτίριο που τους παραχωρούσε. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, στις 3.30 π.μ., οι μετανάστες με τις ομάδες υποστήριξης άρχισαν να βγαίνουν από τη κτίριο της Νομικής φωνάζοντας συνθήματα.
Ακολούθησαν μέσω της Ακαδημίας πορεία, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 500 άτομα (μετανάστες και αλληλέγγυοι), και λίγη ώρα αργότερα έφτασαν στο κτίριο της Πατησίων. Οι αστυνομικές δυνάμεις τούς ακολουθούσαν διακριτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας.
Στους 250 μετανάστες, σύμφωνα με την πρόταση του ιδιοκτήτη του κτιρίου, παραχωρήθηκε το ισόγειο του σπιτιού και μία μεγάλη αίθουσα του πρώτου ορόφου, ενώ οι υπόλοιποι θα έπρεπε να μείνουν στην αυλή του σπιτιού.
Επισημάνθηκε ότι από σήμερα θα παραχωρούνταν ολόκληρος ο πρώτος όροφος του κτιρίου, ενώ όσον αφορά την αστυνομική παρουσία, ξεκαθαρίστηκε ότι θα είναι διακριτική, με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκονται σε απόσταση δύο τετραγώνων μακριά από το κτίριο. Επίσης, θα δινόταν η δυνατότητα να μπαίνουν στο κτίριο, κατά μικρές ομάδες, αλληλέγγυοι, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες υποστήριξης θα μπορούν να βρίσκονται στην αυλή για περιφρούρηση.
ΜεταφοράΠερίπου 15 από τους απεργούς πείνας δεν ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=52665086


Δεν υπάρχουν σχόλια: