Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

»Δημιουργησε το λαθρομεταναστη της διπλανης σου πορτας. Μπορεις!

Περικλής Πηλείδης http://www.aixmi.gr/index.php/dimiourgise-to-lathrometanasti-tis-diplanis-portas/


«Αυτούς τους αλήτες, τους εγκληματίες, τους μετανάστες, το κράτος πρέπει να τους διώξει, κοντεύουν να μας φάνε όλους ζωντανούς!». Η καλοχτενισμένη εξηνταπεντάχρονη κυρία ψιθυρίζει… φωναχτά περιστρέφοντας το βλέμμα της για να εντοπίσει επιβράβευση από τους περαστικούς που άθελά τους άκουσαν τον ψίθυρό της. Τη δυσαρέσκειά της προκάλεσε ένας ρακένδυτος ζητιάνος που ζητούσε φαγητό ή χρήματα ή και ...τα δύο.
Έχει δίκιο; Αναφέρεται σε μετανάστες γιατί πιθανότατα δεν τους διαχωρίζει από τους λαθρομετανάστες που παράνομα μπήκαν στην Ελλάδα. Και αν της πεις πως η ίδια και η οικογένειά της έχουν συμβάλει στη δημιουργία λαθρομεταναστευτικού κύματος στην Ελλάδα, το πιο πιθανό είναι να σου φέρει τη Louis Vuitton στο κεφάλι.
Η συγκεκριμένη τσάντα που απειλεί το κεφάλι σας, έχει μια μικρή αδιάφορη αλλά χρήσιμη ιστορία. Της την πήρε δώρο στα γενέθλιά της η κόρη της η Λίζα πριν από πέντε χρόνια και ακόμη κρατάει. Εντυπωσιακό, γιατί μάνα και κόρη γνωρίζουν (αλλά μόνον αυτές) πως δεν είναι αυθεντική αλλά αγορασμένη 15 ευρώ από τους «μαυρούληδες». Και η Λίζα έχει δυο-τρεις παρόμοιες που τις συνδυάζει με αντίστοιχα φουλάρια αγορασμένα από την ίδια πηγή.
H Λίζα είναι «έξυπνη», όπως λέει και η μαμά της, γιατί κάνει έξυπνες αγορές όχι μόνο σε τσάντες και αξεσουάρ. Η Λίζα δεν είναι κορόιδο να πάει να δώσει 18 ευρώ για ένα cd ή dvd, τα παίρνει όλα από τους «μαυρούληδες».
Στην οικογένειά τους έχουν χρήματα, αλλά γιατί να τα σπαταλούν άσκοπα; Τα τελευταία 20 χρόνια το τεχνικό γραφείο του Κώστα, του άντρα της, πήγε πάρα πολύ καλά. Με μικροεργολαβίες του δημοσίου κυρίως, που άφηναν μεγάλο κέρδος αφού τα εργατικά χέρια ήταν πολλά και φτηνά. Όχι Έλληνες, οι Έλληνες θέλουν μόνο θέση διευθυντή ή δημόσιο, όπως λέει ο Κώστας. Έχουν και εξοχικό, σχεδόν βίλα, με έναν υπέροχο κήπο που τον φροντίζει χειμώνα-καλοκαίρι ο Τίκο, ο ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/dimiourgise-to-lathrometanasti-tis-diplanis-portas/

Δεν υπάρχουν σχόλια: