Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

»Πολιτικα παρασκηνια

28 Ιαν Ελευθεροτυπία
Επιστολή στον GAP
Αγαπητέ (τρόπος του λέγειν δηλαδή) G.Α.Ρ.
Κάθε μέρα βλέπουμε με αγανάκτηση να πέφτουν οι τιμές! Πόσο μακριά θα πάει επιτέλους αυτή η βαλίτσα; (Ή, πιο σωστά, «οι βαλίτσες»!) Και όταν λέμε «οι τιμές», δεν εννοούμε τις τιμές στην αγορά, αλλά τις τιμές των υπολήψεών σας, κύριοι «αντιεξουσιαστές στην εξουσία» (sic!).
Αυτές λοιπόν οι (α)τιμές μειώνονται καθημερινά, γεωμετρικά, αντιστρόφως ανάλογα απ' όσο οι τιμές στην ...αγορά! Το πρόβλημα είναι πως και οι μειούμενες και οι αυξανόμενες ΜΑΣ ΠΝΙΓΟΥΝ! Και μαζί με τις «βαλίτσες» που, ως εκ θαύματος, διαρκώς παχαίνουν, αυξάνονται και ως από μηχανής θεός τα «ο γέγονε, γέγονε».
Κι από την άλλη οι τσέπες μας ολοένα και χαίνουν περισσότερο μέρα τη μέρα! Λάβετε υπ' όψιν σας ένα πράγμα κ. Γιώργο (που είστε και αγγλομαθής) καθώς και οι υπόλοιποι 299 plus (που κυβερνάτε μεν ελέω λαού, αλλ' όμως κανείς δεν σας έδωσε το δικαίωμα να καθορίζετε και την ΤΙΜΗ ΤΟΥ): MIND ΤΗΕ GAP!
Μήτσος Π. 28 Ιαν Ελευθεροτυπία
Στο αρχείο
Χθες το πρωί, σε διάλειμμα της συνδιάσκεψης για τη διαχείριση των αρχείων του κράτους, ρωτήθηκε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου αν θα γίνει άρση του ασύλου: «Δεν γίνεται αλλιώς.
Αν δεν γίνει αυτό, πάμε σε αδιέξοδο», απάντησε. Στο αρχείο και το άσυλο...
Ρουτς. 28 Ιαν Ελευθεροτυπία
Σκοτάδι
Σύμμαχος όσων δεν ενδιαφέρονται και πολύ να ασχοληθούν με την αξιοποίηση των πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, αποδείχτηκε χθες ο... δαίμων του υποσταθμού.
Προκάλεσε μπλακ άουτ στην ηλεκτροδότηση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, διακόπτοντας ημερίδα του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιούνταν εκεί για τις προοπτικές παραγωγής υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο.
Η συσκότιση επήλθε, ενώ ο πρόεδρος του ΙΕΝΕ Ιωάν. Δεσύπρης εξέφραζε ικανοποίηση για την επικείμενη -επιτέλους- σύσταση φορέα έρευνας υδρογονανθράκων, έχοντας στο πλάι του τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη.
Να δούμε πότε θα βγουν στο φως αυτά τα πετρέλαια...
Ν.Τ. 28 Ιαν Ελευθεροτυπία
Πιθανό ντόμινο
Τα γεγονότα στην Αλβανία μπορεί κάλλιστα να έχουν σημαντικές αλυσιδωτές επιπτώσεις στην περιοχή, ανάλογες μ' εκείνες προς τα τέλη της 10ετίας του '90, εκτιμούν αμερικανικές υπηρεσίες που παρακολουθούν με εξαιρετικό ενδιαφέρον τα εκεί τεκταινόμενα.
Ο φόβος, τότε, για κύματα παράνομης λαθρομετανάστευσης στις γειτονικές χώρες οδήγησε στην αναγκαία επέμβαση των Ιταλών το '97, για να σταματήσουν τα επεισόδια.
Παρά ταύτα, εκείνο που δεν απεφεύχθη ήταν η ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.politika_paraskinia

Δεν υπάρχουν σχόλια: