Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

»Οι παραπομπες των πολιτικων

Tου Πασχου Μανδραβελη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η αλήθεια είναι ότι αν υπερίσχυε η αντίθετη άποψη και δεν γίνονταν εξεταστικές επιτροπές, κραυγές πάλι θα υψώνονταν. Απλώς θα είχαν διαφορετικό πρόσημο. Σ’ αυτήν την περίπτωση τα επιχειρήματα θα ήταν «δεν τόλμησαν», «δεν έκαναν μια εξεταστική ούτε για το θεαθήναι», «δεν θέλησαν να ρίξουν φως έστω εκ του ασφαλούς, αφού τα αδικήματα παραγράφηκαν» και άλλα τέτοια θεατρικά. Ετσι κι αλλιώς, ο δημόσιος διάλογος στη... χώρα από κραυγή σε κραυγή πάει και πολλές φορές δεν είναι καν συνεπής. Αφού κραυγάσαμε επαρκώς για την έλλειψη θεσμικού πλαισίου που απαγορεύει στους βουλευτές να εργάζονται, μόλις αυτό θεσπίστηκε κραυγάζαμε για την ύπαρξή του, επειδή απέτρεπε σοβαρούς επαγγελματίες να ασχολούνται με την πολιτική.
Αλήθεια επίσης είναι ότι τώρα σε θέματα παραπομπής υπουργών στη Δικαιοσύνη το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε ένα lose-lose game ή ελληνιστί «καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα». Οχι ότι δεν ευθύνεται γι’ αυτό· ευθύνεται και πολύ μάλιστα. Απλώς αυτή η ανεπεξέργαστη οργή που διακινούν τα Μέσα μπορεί τελικά να κάνει μεγαλύτερο κακό απ’ όσο θα θεραπεύσει η υλοποίηση της λαϊκής επιθυμίας «να πάει κάποιος φυλακή». Στην Ιταλία μπήκαν πολλοί φυλακή και καταπολέμηση της διαφθοράς δεν έγινε. Για την ακρίβεια, η κανονική μαφία απέκτησε άμεση πρόσβαση στην εκτελεστική εξουσία.
Οι σχέσεις της πολιτικής με τη Δικαιοσύνη είναι ένα...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_25/01/2011_429979

Δεν υπάρχουν σχόλια: