Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

»ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ

Με μια βαλίτσα στο χέρι
«E» 14/1

Είναι γνωστό ότι ο μαραθώνιος ταξιδιών του πρωθυπουργού στο εξωτερικό συχνά σκοντάφτει σε αρνητικά σχόλια για τη συχνότητα και την αναγκαιότητά του! Γι’ αυτό έχει «ακούσει» πολλά και ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, που βρίσκεται συνήθως με μια βαλίτσα στο χέρι. Μεταφέροντας λοιπόν χθες τον καημό του στην πρωινή εκπομπή του Mega, υπογράμμισε την αυτονόητη σημασία των ταξιδιών και αποκάλυψε ότι μέσα στο... 2010 ο μέσος όρος των ταξιδιών εκτός Ελλάδας έφτασε τις 22 μέρες τον μήνα! Μάλλον τα περισσότερα σχόλια πρέπει να τα ακούει από την οικογένειά του. Το... αποκάλυψε, άλλωστε, και αυτό!
ΕμπειροιΜια δικηγορική εταιρεία με διεθνή εμπειρία στον χώρο των αμυντικών βιομηχανιών και στην κατάρτιση εξοπλιστικών συμβάσεων επιλέχθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων για να διερευνήσει τις προθέσεις και τις δυνατότητες των «μνηστήρων» που εμφανίστηκαν για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Πρόκειται για την KPMG των Φορτσάκη, Διακόπουλου και Μυλωνογιάννη, οι οποίοι είναι και νομικοί σύμβουλοι των περισσότερων ξένων αμυντικών βιομηχανιών που τη «χρυσή» δεκαετία 1996-2006 υπέγραψαν συμβόλαια-μαμούθ με την Ελλάδα. Εμπειροι και «γάτοι»...
Τους... τσίμπησαν;«Αν το ΣΔΟΕ αποκαλύψει ότι έχουν γίνει παρανομίες με μαύρο χρήμα, όποιον και αν αφορούν, δεν μπορεί παρά να βγει στη φόρα και να υποστεί τα δέοντα, όπου κι αν ανήκει, όποια θέση κατέχει ή κατείχε», δήλωσε χθες ο Τ. Χυτήρης. Ενίσχυσε, έτσι, τις φήμες πως κάποιους έχει «τσιμπήσει» το υπουργείο Οικονομικών. Και όχι γιατρούς, αλλά πολιτικούς!
Ευχαριστίες για τη φιλοξενίαΕυγενής, ως γνωστόν, άνθρωπος καθώς είναι ο Γ. Παπανδρέου, έκρινε σκόπιμο να επικοινωνήσει χθες τηλεφωνικά με τον Τ. Ερντογάν και να τον ευχαριστήσει για τη φιλοξενία που του προσέφερε στο Ερζερούμ. Το πιθανότερο είναι ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν ευχαρίστησε τον συνομιλητή του για τα όσα είπε σχετικά με το καθεστώς στο Αιγαίο και το Κυπριακό, τα οποία προκάλεσαν, ως γνωστόν, ιδιαίτερη αίσθηση στη γείτονα. Αυτό που μάθαμε, πάντως, είναι ότι Παπανδρέου και Ερντογάν συζήτησαν και για την έκρυθμη κατάσταση στον Λίβανο, η οποία επηρεάζει τις εξελίξεις σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.
Παρά τα όσα γράφονται και λέγονται, ούτε σκέψη δεν υπάρχει στο πρωθυπουργικό επιτελείο για πρόωρες εκλογές. Αντίθετα, κάθε άλλο παρά πρέπει να αποκλείονται οι αλλαγές στην κυβέρνηση.
Παρότι ο Γιώργος δεν «εξωτερικεύει» τις προθέσεις του, αρκετοί συνομιλητές του συνδέουν τον ανασχηματισμό με το «timing» σημαντικών αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αν δηλαδή οι ευρωπαϊκές εξελίξεις είναι θετικές, τότε ο Γιώργος θα μπορούσε να διεκδικήσει και αλλαγή σελίδας στο εσωτερικό της χώρας με θεαματικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
ο Κοριός
Μετά τον Ν. Κακλαμάνη, και η Ντ. Μπακογιάννη εξέφρασε χθες, μετά τη συνάντησή της με τον Γ. Καμίνη, το ενδιαφέρον της για την τύχη των συμβασιούχων του δήμου. Ε, τα «δικά τους παιδιά» θα ξεχάσουν;
Στον «Μύλο» για... ασφάλειαΨάρι από τις Κυκλάδες, άφθονες σαλάτες από βιολογικές καλλιέργειες και λευκό κρασί απόλαυσε ο Ισραηλινός αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Α. Λίμπερμαν προχθές το βράδυ στην Αθήνα. Ο Λίμπερμαν, που θα βρίσκεται στην Αθήνα μέχρι την Κυριακή, είχε για κάποιες ώρες «ελευθέρας» από το επίσημο πρόγραμμα. Αλλά και πάλι, ραντεβού με Ελληνες κυβερνητικούς είχε κλείσει.
Το εν λόγω δείπνο, λοιπόν, είχε κανονίσει ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης στον «Μύλο» του ξενοδοχείου Χίλτον - μάλλον για λόγους ασφαλείας οι Ισραηλινοί επίσημοι απέφυγαν τις πολλές μετακινήσεις.
Διμερής συνεργασίαΣτην ψαροφαγία συμμετείχαν και άλλοι κυβερνητικοί που είχαν την ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420&subid=2&pubid=50610948

Δεν υπάρχουν σχόλια: