Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

»Οι Ιδιοι και οι Ιδιοι

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
«E» 11/1

Μέχρι πρότινος ακόμη είχα την εντύπωση πως η συνταγή την οποία είχε επιστρατεύσει ο Αντ. Σαμαράς για να εδραιωθεί στην ηγεσία της ΝΔ και να την οδηγήσει σε κάποια ανάκαμψη ήταν μια πιστή αντιγραφή των πρακτικών που είχε ακολουθήσει ο Γ. Παπανδρέου για να βγει από τα δικά του πολιτικά και κομματικά αδιέξοδα. Ακόμη και τα συνθήματά του είχε αντιγράψει.
Ηδη, όμως, κι ενώ έχουν συμπληρωθεί 14 μήνες από την ημέρα που η... εκλογική βάση της ΝΔ τον προτίμησε από την Ντόρα Μπακογιάννη για την ηγεσία του κόμματος, ο Σαμαράς παραμένει ουσιαστικά καθηλωμένος στο χθες, αδυνατώντας να αναδείξει κάποια νέα στελέχη και να δημιουργήσει έτσι την αίσθηση ότι κάτι αλλάζει επιτέλους στο κόμμα το οποίο ηγείται.
Διάβασα τη σύνθεση της ηγετικής ομάδας που διαμόρφωσε και νομίζω ότι δεν αδικώ ούτε τον ίδιο, ούτε τους επιλεγέντες με την άποψη πως πρόκειται για «μία από τα ίδια», που το μόνο το οποίο επιδιώκει είναι να επιτύχει κάποιες ενδοπαραταξιακές ισορροπίες και τίποτα περισσότερο. Και μόνο το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των επιλεγέντων υπήρξαν μέλη των κυβερνήσεων Καραμανλή και κάποιοι δεδηλωμένοι υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη αποδεικνύει ότι εκείνο που ακόμη απασχολεί τον Σαμαρά είναι η...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=50010980

Δεν υπάρχουν σχόλια: