Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

»ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ

Θα αξιολογηθούν οι... αξιολογητές;
«E» 12/1

Είναι Ευρωπαίος, δεν είναι σοσιαλιστής, είναι επίτροπος και δη για ζητήματα που «καίνε» τη χώρα μας. Ο Μισέλ Μπαρνιέ, αρμόδιος της Κομισιόν για την εσωτερική αγορά, έρχεται αύριο στην Αθήνα. Θα μιλήσει το απόγευμα για τις μεταρρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα στην ΕΕ και οι πληροφορίες λένε ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η γνώμη του για την αξιολόγηση των οίκων αξιολόγησης!
Συζήτηση...

Η συζήτηση θα γίνει σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ, που θα ...συντονίσει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Μόσιαλος. Από ελληνικής πλευράς, μπορεί να βγουν ειδήσεις από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και τον Β. Ράπανο, πρόεδρο της Ελληνικής Eνωσης Τραπεζών.
...και ενημέρωσηΠάντως, ο Μ. Μπαρνιέ δεν πρόκειται να αναχωρήσει... τρέχοντας από την εκδήλωση και την Αθήνα. Την Παρασκευή θα ανοίξει τις πύλες της η Βουλή για να τον υποδεχθεί. Πέραν των άλλων επίσημων συναντήσεων, ο επίτροπος θα μιλήσει στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής. Κάτι μας λέει ότι η συζήτηση θα φτάσει στο ευρωομόλογο, στις προθέσεις των άλλων χωρών και, φυσικά, της Κομισιόν.
Δεν πείστηκανΚαζάνι που βράζει θυμίζει ο κλάδος των εν ενεργεία αξιωματικών του Στρατού Ξηράς μετά τις αποκαλύψεις του «Εθνους» για την κατάρρευση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Ο Σύνδεσμός τους (ΣΥΣΜΕΔ) ζήτησε εγγράφως εξηγήσεις από το ΔΣ του ΜΤΣ, αλλά δεν έλαβε ουσιαστικές απαντήσεις, με αποτέλεσμα να επιτείνεται η σύγχυση και να ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής.
Ανατροπή... σχεδίωνΤο κόλπο στο ΜΤΣ ήταν καλά στημένο από το στρατιωτικό κατεστημένο. Εδώ και μία πενταετία μεθόδευαν την κατάργηση του Ταμείου και τη δημιουργία δύο ξεχωριστών, ένα για τον Στρατό και ένα άλλο για την Αστυνομία. Γι’ αυτό και είχαν επιδοθεί στο «πάρτι» κακοδιαχείρισης. Πίστευαν ότι θα σβήσουν τις αλχημείες και τις παρανομίες με την εκκαθάριση. Ομως δεν... πρόκαμαν. Τους ξεσκέπασε το «Εθνος» και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν!
ΕύσημαΗταν από τις ελάχιστες φορές που κυβερνητικό στέλεχος χειροκροτήθηκε, και μάλιστα δύο φορές, από τους βουλευτές κόμματος της αντιπολίτευσης! Ο λόγος για τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτη, ο οποίος για δεύτερη φορά απάντησε σε επερώτηση βουλευτών του ΛΑΟΣ σχετικά με την εκμετάλλευση και αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου αλλά και των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της χώρας. Σίγουρα ο υφυπουργός έχει κάνει δουλειά σε αυτό τον τομέα, αλλά καιρός είναι ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420&subid=2&pubid=50156948

Δεν υπάρχουν σχόλια: