Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

»Βερτιγκο στη ΝΔ για το ασυλο

Ακύρωσε χθες με δηλώσεις του ο Ανδρέας Λυκουρέντζος την πρωτοβουλία Σαμαρά για κατάργηση του ασύλου. Λίγο αργότερα το γραφείο Τύπου της ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί σε λίγες ημέρες πρόταση νόμου στη Βουλή
«E» 27/1

Υστερα από παλινωδίες 48 ωρών, η ΝΔ επέλεξε να θέσει τελικά το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, χωρίς ωστόσο να παίρνει θέση για το τι πραγματικά πρέπει να γίνει τώρα στη Νομική, που τελεί ακόμη υπό... κατάληψη.
Για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς
Ο κ. Αντ. Σαμαράς, αν και έδωσε το βράδυ της Τρίτης μια πρώτη «γεύση» της στάσης που θα τηρήσει το κόμμα του, μιλώντας για κατάργηση του ασύλου, χθες ο πρώην γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, κ. Ανδρ. Λυκουρέντζος, ακύρωσε την όποια πρωτοβουλία, λέγοντας (ρ/ς 9,84) ότι «ο πρόεδρος του κόμματος δεν προχωρεί σε υποδείξεις νομοθετικών ρυθμίσεων».
Λίγο αργότερα, όμως, το γραφείο Τύπου της ΝΔ ανακοίνωνε ότι εντός των προσεχών ημερών θα κατατεθεί στη Βουλή πρόταση νόμου για το άσυλο. Της σύγχυσης αυτής είχε προηγηθεί η διαφοροποίηση του τομεάρχη Παιδείας, κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος είχε ταχθεί αρχικά κατά της κατάργησης του ασύλου, ενώ στη συνέχεια -μετά και την τοποθέτηση του κ. Σαμαρά- αναγκάστηκε να ανακρούσει πρύμναν...
Μέσα σε αυτό το «θόλο» τοπίο, το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί πρόταση νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ δεν μπορεί να προτείνει πλήρη κατάργησή του, καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση, αλλά θα σημειώνει ότι η παρέμβαση της αστυνομίας εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα μπορεί να γίνεται και με μια απλή καταγγελία.
«Το λεγόμενο πανεπιστημιακό άσυλο έχει ξεπεραστεί προ πολλού και πλέον δεν χρησιμεύει σε τίποτα. Κακοποιείται, καταστρατηγείται και γίνεται μοχλός εκβιασμού σε βάρος του ίδιου του Πανεπιστημίου και ολόκληρης της κοινωνίας», τονίστηκε στην ανακοίνωση.
«Το πανεπιστημιακό άσυλο, όπως...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=52576966

Δεν υπάρχουν σχόλια: